Navigacija

ENGLESKI

NEMAČKI

FRANCUSKI

ITALIJANSKI

RUSKI

ŠPANSKI

MEĐUNARODNI ISPITI
··· Kembridž ispiti
··· YLE
··· IELTS
··· BEC
··· GRE GMAT
··· TOEFL SAT· Test engleskog jezika ·PRIJAVA ZA FCE
Prijava za FCE

PRIJAVA ZA FCE

IELTS

IELTSAko planirate da studirate ili živite u inostranstvu, onda je IELTS pravi ispit za vas. IELTS je ispit za one koji žele da studiraju ili rade u zemljama gde je engleski jezik komunikacije. IELTS je skraćenica za International English Language Testing System i pokazuje nivo znanja pri kom možete da komunicirate sa ljudima kojima je engleski maternji i da pri tom uspešno koristite sve četiri jezičke veštine: razumevanje, čitanje, pisanje i govor.

IELTS je vodeći ispit engleskog jezika i svake godine ga polaže preko milion ljudi.

IZABERITE VERZIJU ISPITA

IELTS ima dva modula, tj. dve verzije ispita:

Akademska verzija

(The Academic Module) je za one koji žele da studiranju na nekom univerzitetu u inostranstvu. Ispit utvrđuje da li je kandidat spreman da prati nastavu na osnovnim ili postdiplomskim studijama na engleskom jeziku. Skoro svi univerziteti u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim državama i drugim zemljama zahtevaju od studenata koji dolaze iz drugih zemalja, uključujući I Srbiju, da poseduju IELTS sertifikat – akademski modul.

Opšta verzija

(The General Training Module) je namenjen studentima koji žele da dovrše srednjoškolsko obrazovanje u zemlji engleskog govornog područja, zatim kandidatima koji učestvuju u programima obuke osoblja, kao i u svrhe imigracije u druge zemlje gde je engleski maternji jezik.


IELTS JE DOSTUPAN

Za IELTS se možete brzo prijaviti – ispit se održava dva puta mesečno u Beogradu tokom cele godine. Pogledajte datume i cene za polaganje ovog ispita.

Rezultati su dostupni 13 dana nakon polaganja i možete ih pogledati na Internetu, a istog dana sertifikate šaljemo poštom onim kandidatima koji žive van Beograda, dok oni iz prestonice mogu da ih preuzmu u našoj kancelariji.


PRIZNAT ŠIROM SVETA

IELTS je ispit koji je priznat širom sveta i kome se veruje. Prihvataju ga obrazovne institucije u Velikoj Britaniji, Australiji, Novom Zelandu, Kanadi, SAD-u, u Evropi i ostalim zemljama gde je potrebno dokazati znanje engleskog jezika. Veliki broj organizacija širom sveta prihvata IELTS sertifikat za najrazličitije namene, kao što su imigracija, zapošljavanje, stručno prijavljivanje i učešće u programima obuke.

Na Internetu možete pogledati

Global Recognition System, www.ielts.org/institutions/global_recognition interaktivnu bazu gde pretražujete širom sveta sve one institucije, obrazovne ustanove, stručna tela, kompanije, vladine agencije koje priznaju i zahtevaju IELTS ispit.

 

preuzeto sa sajta www.britishcouncil.rs

Centar za edukaciju