Navigacija

ENGLESKI

NEMAČKI

FRANCUSKI

ITALIJANSKI

RUSKI

ŠPANSKI

MEĐUNARODNI ISPITI
··· Kembridž ispiti
··· YLE
··· IELTS
··· BEC
··· GRE GMAT
··· TOEFL SAT· Test engleskog jezika ·PRIJAVA ZA FCE
Prijava za FCE

PRIJAVA ZA FCE

Francuski

FrancuskiFrancuski jezik spada u grupu romanskih jezika. Naslednik je govornog latinskog jezika nekadašnje Rimske imperije. Koristi se u Francuskoj, delovima Belgije, Kanade i Švajcarske, u Gabonu, Kongu, Obali Slonovače, Mauricijusu, Alžiru i još 43 zemlje. Službeni je jezik u 29 zemalja.

 

Od 17-og do sredine 20-og veka bio je dominantan među obrazovanim ljudima Evrope. U to vreme je, usled kolonijalnih ambicija Francuske, ovaj jezik stigao i u obe Amerike, Afriku, Polineziju, jugoistočnu Aziju i na Karibe.

 

Francuski kao prvi jezik koristi izmedju 70 i 110 miliona ljudi. Ukupno ga u svakodnevnoj komunikaciji kao drugi jezik koristi čak 190 miliona ljudi. Francuski jezik zauzima jedanaesto mesto u svetu po broju govornika. Francuski je nekada bio poznat kao "jezik diplomatije", ali je i danas definitivno "jezik ljubavi"...

VIVA school svojim polaznicima pruža mogucnost da nauče i usavrše znanje francuskog, i to uz najsavremenije metode i nastavni materijal renomiranih izdavača, uz pomoć vrhunskih nastavnika.

Centar za edukaciju