Navigacija

ENGLESKI

NEMAČKI

FRANCUSKI

ITALIJANSKI

RUSKI

ŠPANSKI

MEĐUNARODNI ISPITI
··· Kembridž ispiti
··· YLE
··· IELTS
··· BEC
··· GRE GMAT
··· TOEFL SAT· Test engleskog jezika ·PRIJAVA ZA FCE
Prijava za FCE

PRIJAVA ZA FCE

Italijanski

ItalijanskiItalijanski jezik je još jedan iz grupe romanskih jezika, nastao je iz starog latinskog. Ovaj jezik govori preko 65 miliona ljudi u Evropskoj uniji, od kojih većina živi u Italiji. Govori se u Italiji, San Marinu, Švajcarskoj, Vatikanu i još 29 drugih zemalja.

 

Gledano globalno, italijanski govori više od 85 miliona ljudi. Ukupno zauzima dvadeseto mesto u svetu po broju govornika. Italijanski je peti po redu jezik na svetu koji se uči u školama (posle engleskog, francuskog, španskog i nemačkog).

 

Poreklo standardnog italijanskog jezika možemo potražiti u 12-om veku, u poetskim i drugim literarnim radovima tog vremena. Prvu formulaciju jezika pripisujemo Dante Aligijeriju i njegovom radu. Tako je današnji standardni italijanski, praktično, zasnovan na firentinskom dijalektu koji je koristio i Dante.

 

Za italijanski se, verovatno sa pravom, kaže da je najmelodičniji jezik na svetu. Lako ga možete naučiti u VIVA school, koja je pažljivo odabrala i pripremila nastavni program za Vas. Program je baziran na literaturi poznatih izdavača.

Centar za edukaciju