Francuski jezik spada u grupu romanskih jezika. Naslednik je govornog latinskog jezika nekadašnje Rimske imperije. Koristi se u Francuskoj, delovima Belgije, Kanade i Švajcarske, u Gabonu, Kongu, Obali Slonovače, Mauricijusu, Alžiru i još 43 zemlje. Službeni je jezik u 29 zemalja.

Od 17-og do sredine 20-og veka bio je dominantan među obrazovanim ljudima Evrope. U to vreme je, usled kolonijalnih ambicija Francuske, ovaj jezik stigao i u obe Amerike, Afriku, Polineziju, jugoistočnu Aziju i na Karibe.

Francuski kao prvi jezik koristi izmedju 70 i 110 miliona ljudi. Ukupno ga u svakodnevnoj komunikaciji kao drugi jezik koristi čak 190 miliona ljudi. Francuski jezik zauzima jedanaesto mesto u svetu po broju govornika. Francuski je nekada bio poznat kao “jezik diplomatije”, ali je i danas definitivno “jezik ljubavi”…

VIVA SCHOOL svojim polaznicima pruža mogucnost da nauče i usavrše znanje francuskog, i to uz najsavremenije metode i nastavni materijal renomiranih izdavača, uz pomoć vrhunskih nastavnika.