Italijanski jezik je još jedan iz grupe romanskih jezika, nastao je iz starog latinskog. Ovaj jezik govori preko 65 miliona ljudi u Evropskoj uniji, od kojih većina živi u Italiji. Govori se u Italiji, San Marinu, Švajcarskoj, Vatikanu i još 29 drugih zemalja.

Gledano globalno, italijanski govori više od 85 miliona ljudi. Ukupno zauzima dvadeseto mesto u svetu po broju govornika. Italijanski je peti po redu jezik na svetu koji se uči u školama (posle engleskog, francuskog, španskog i nemačkog).

Poreklo standardnog italijanskog jezika možemo potražiti u 12-om veku, u poetskim i drugim literarnim radovima tog vremena. Prvu formulaciju jezika pripisujemo Dante Aligijeriju i njegovom radu. Tako je današnji standardni italijanski, praktično, zasnovan na firentinskom dijalektu koji je koristio i Dante.

Za italijanski se, verovatno sa pravom, kaže da je najmelodičniji jezik na svetu. Lako ga možete naučiti u VIVA SCHOOL, koja je pažljivo odabrala i pripremila nastavni program za Vas. Program je baziran na literaturi poznatih izdavača.